Obalka Ekonomické bajky pro studované i  laiky
Peter D. Schiff a Andrew J. Schiff
Ekonomické bajky pro studované i laiky
Jak ekonomika roste a proč krachuje


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Aleš Drobek, vázaná s přebalem, 155 x 235 mm, 256 stran, ilustrace Brendan Leach, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-325-7, EAN 9788073633257, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 30.11.2010, 3. dotisk 08.03.2016.
Původní název:
How an Economy Grows and Why It Crashes

V roce 2007, kdy svět stanul na pokraji největší ekonomické katastrofy za několik generací, jen hrstka ekonomů vytušila, že se na obzoru stahují mračna. Po třech letech trápení nabízí dnes ekonomická obec řešení, která připadají většině ostatních lidí vyloženě absurdní. Je nám do omrzení opakováno, že pokud chceme splatit své enormní dluhy, musíme se zadlužit ještě víc, a že pokud chceme zbohatnout, musíme utrácet. Důvodem, proč byly jejich tehdejší předpovědi tak chabé a jejich dnešní řešení tak kontraintuitivní je to, že jen málokterý ekonom dnes svému oboru opravdu rozumí... V tomto podobenství o ekonomické historii Spojených států amerických se čtenáři setkají s mnoha povědomými postavami a událostmi. Hrdinové této knihy jako např. Frankie Rejnok, Jirka Křovák, Alan Greenhorn či Olda Barakuda nejsou jen odkazem na známé postavy americké politiky a společnosti, ale rovněž zosobňují některé obecné myšlenky a ideologie. Autoři se domnívají, že potřeba větší ekonomické srozumitelnosti nebyla ještě nikdy naléhavější než dnes, a proto zvolili žánr bajky o rybách, jako ten nejlepší a nejostřejší intelektuální nástroj k prosekání a prosvětlení ekonomické džungle.

O autorech:
Schiff Andrew J.
Andrew J. Schiff se specializuje na média a komunikaci, přednášel na řadě konferencí a vystupuje v televizi, kde obhajuje ideu tržního hospodářství a omezené role státu. Žije v newyorském Brooklynu se svou ženou Paxton a svými dětmi Ethanem a Elizou.

Schiff Peter D.
Peter D. Schiff (* 1963) je populárním autorem knih Crash Proof (Důkaz pádu) a The Little Book of Bull Moves in Bear Markets. Již dlouhá léta pracuje jako finanční analytik a proslul mimořádně přesnou předpovědí ekonomické krize roku 2008. Je často citován ve významných médiích jako Wall Street Journal, Barron´s, Financial Times nebo New York Times a pravidelně vystupuje v diskusních pořadech v televizi. Žije ve Westonu se svou ženou Marthou a synem Spencerem.


Recenze a názory: www.finmag.cz 6. 1. 2011 (17,9 kB) * Webmagazín Rozhledna 25. 01. 2011 (8,34 kB) * Moderní řízení 25. 2. 2011 (14,3 kB) * www.mises.cz 19. června 2011 * VašeLiteratura 12. 8. 2012 *

Ukázky: obsah (32 kB) * úvod (194 kB) * Vláda projevuje tvůrčího ducha (194 kB) * obálka k tisku (474 kB) *

Mohlo by vás zajímat:
Kolapsy složitých společností
Krach
SUPERFREAKONOMICS
Živočišné pudy

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie
odborná -> ekonomie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard