Obalka Válka a antiválka
Alvin a Heidi Tofflerovi
Válka a antiválka
Jak porozumět dnešnímu globálnímu chaosu


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Bohuslav Blažek a Jan Miřejovský, váz. s přebalem, 304 stran, 288 Kč, ISBN 80-86569-16-0, EAN 9788086569161, řada Aliter, vydání 1, poprvé vyšlo 09.09.2002.
Vydáno ve spolupráci s nakladatelstvím Argo

Hlavní teze knihy je rozvíjena na základě tofflerovského trojvlnného dějinného modelu. "Způsob, jakým válčíme, je odrazem způsobu, jakým vytváříme bohatství - a způsob, jakým bojujeme proti válce, musí být odrazem způsobu, jakým válčíme." Zatímco agrární civilizace první vlny vyráběla a zabíjela omezeně pomocí energie svalů a primitivních mechanických nástrojů, industriální civilizace druhé vlny používá ve výrobě i zabíjení masových metod (vrcholným nástrojem druhé vlny je atomová puma), zdrojem hospodářské a vojenské síly civilizace třetí vlny je informace a vědění. Lidstvo dnes vstupuje do "nového, temného věku kmenové nenávisti, planetárního pustošení a válek, které se budou vzájemně násobit". Je tedy třeba pochopit toto nové spojení mezi věděním, bohatstvím a válkou a pokusit se narýsovat novou teorii války a antiválky.

O autorech:
Tofflerová Heidi
Mimořádná profesorka na Univerzitě národní obrany ve Washingtonu. Mezi četnými vyznamenáními získala i medaili od prezidenta Italské republiky za svůj přínos pro sociální myšlení. Společně se svým mužem, Alvinem, je čestným spolupředsedou americké komise UNIFEM (United Nations Development Fund for Women)
Toffler Alvin
Alvin Toffler (* 1928) Působil jako hostující badatel v Nadaci Russella Sagea, hostující profesor na Cornellské univerzitě, člen fakulty Nové školy sociálního výzkumu a korespondent Bílého domu. Je nostítelem čestných doktorátů v oboru humanitních věd, práva a přírodních věd. Byl jmenován Officier de l'Ordre des Artes et Lettres ve Francii a zvolen členem Americké asociace pro rozvoj vědy. Společně s manželkou Heidi je čestným spolupředsedou americké komise UNIFEM (United Nations Development Fund for Women)

Další tituly autora
Nová civilizace.

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard