Obalka Jak vystoupit z EU
Petr Mach
Jak vystoupit z EU
druhé, rozšířené vydání


V tuto chvíli bohužel rozebráno.
Již jen jako:  

Vázaná s přebalem, 135 x 205, 160 stran, 198 Kč, ISBN 978-80-7363-463-6, EAN 9788073634636, řada PNK, vydání 1, poprvé vyšlo 15.10.2012.

Petr Mach, ekonom, předseda Strany svobodných občanů, vydal v roce 2010 knihu Jak vystoupit z EU, v níž podal zákulisní svědectví procesu schvalování Lisabonské smlouvy. Byla rychle rozebrána a nyní je dostupná pouze v elektronické podobě. Protože však zájem čtenářů o tištěnou verzi trvá, rozhodl se autor připravit druhé vydání. I přes uplynulý vývoj nebylo potřeba na původním textu z roku 2010 změnit ani čárku. Oproti prvnímu vydání je však kniha doplněna o dvě zcela nové kapitoly: o zrození evropské dluhové unie a o kapitolu, v níž Petr Mach navrhuje konkrétní podobu ústavního zákona o vyrovnaném rozpočtu. Kniha je bohatou dokumentací jednání s Evropskou unií od vstupu ČR do EU do současnosti. Autor uvádí řadu překvapivých, místy až skandálních výroků nejvyšších českých i evropských představitelů. Kritiku autora za neschopnost hájit české národní zájmy sklízí jak Petr Nečas, tak Mirek Topolánek, Vladimír Špidla, Miroslav Kalousek či Jiří Paroubek. Petr Mach nepřímo polemizuje i s tezí Václava Klause, že ?Evropská unie nemá alternativu? a popisuje možnou budoucnost České republiky uprostřed Evropy jako nezávislého státu s nízkými daněmi a volným obchodem bez zbytečných regulací.
Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Laissez Faire.

O autorovi:
Mach Petr
Petr Mach (* 1975), ekonom a politik, předseda Strany svobodných občanů. Získal doktorát v oboru finance na Vysoké škole ekonomické v Praze. Byl dlouholetým poradcem prezidenta Václava Klause a ředitelem Centra pro ekonomiku a politiku. V roce 2009 tuto spolupráci ukončil a založil Stranu svobodných občanů. V současnosti vyučuje ekonomii na Vysoké škole finanční a správní a na Vysoké škole ekonomie a managementu v Praze. Odborně se zabývá především otázkami daňové a měnové teorie. Je autorem knih Úskalí evropské integrace (2002) a Jak vystoupit z EU (2010) a mnoha odborných i populárních článků.

Recenze a názory: www.superrodina.cz 30. října 2012 * VašeLiteratura 22. 1. 2013 *

Ukázky: obálka k tisku * obsah * Předmluva k druhému vydání * Úpadek demokracie *

Další tituly autora
Jak vystoupit z EU. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Dopady krize v euroatlantickém prostoru
Evropský valčík pod rakouskou taktovkou?
Smrt ve středu

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> naučná -> společenské vědy ostatní

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard