Obalka Z popela
Otto Huřťák
Z popela

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Vázaná s přebalem, 120 x 190, 144 stran, 198 Kč, ISBN 978-80-7363-493-3, EAN 9788073634933, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 04.12.2012.

Muž navštíví ženu v jejím bytě. Večer spolu stráví mlčením. Přesto si v souznění s Vivaldiho hudbou vzájemně sdělí vše podstatné, co by ani ta nejbarvitější slova vypovědět nedokázala...
Okolnosti zařídí, aby se malicherná událost stala poslední kapkou v poháru a dohnala mladého muže ke zločinu. Jsme schopni všeho? Může efekt motýlích křídel ohrozit každého z nás?
Muž se po rozvodu vrací na místo, kde se před léty odehrála tragédie. Nedokáže žít se sžíravým pocitem viny. Je rozhodnut vypořádat se s traumatickou vzpomínkou jednou provždy?
Ztráta milované bytosti dovede muže do stavu, který nejlépe vystihují závěrečná slova v Bergmanově filmu Fanny a Alexandr: Čas a místo neexistují. Fantazie přede a tká nové vzory na bezvýznamném podkladě skutečnosti.

To jsou některé z námětů čtrnácti krátkých příběhů, ve kterých se autor zaměřuje na složité životní situace člověka. Hrdinové jeho povídek často klesnou až na úplné dno. Každý z nás se může ocitnout na jejich místě, bezmocný tváří v tvář úkladům osudu, vystaven bolestnému rozhodování. To zásadní, čím jsme jako lidé obdarováni, je svoboda volby. I zdánlivě beznadějná situace se může stát východiskem. Vždy máme šanci znovu povstat z popela.
Vydal autor vlastním nákladem v produkci nakladatelství Dokořán.

O autorovi:
Huřťák Otto
Otto Huřťák (* 1963 ve Strakonicích) vystudoval matematiku na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. V současné době pracuje ve finančnictví. Působí také jako odborný korektor a překladatel vědeckopopulární literatury. Žije v Praze ve Vršovicích. Kniha povídek Z popela je jeho prvotinou.

Ukázky: Stařec a propast (58 kB) * obálka k tisku *

Mohlo by vás zajímat:
Láska ve smutné době
Nikdo sem nepatří víc než ty

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> původní -> krásná literatura -> próza

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard