Obalka Den otce. Elektronické vydání
Buzz Bissinger
Den otce. Elektronické vydání
Cesta do srdce a duše mého výjimečného syna


Prodej byl ukončen.
Již jen jako:  

Překlad Petra Pachlová, formát pdf, epub, mobi, ISBN pdf: 978-80-7363-665-4, epub: 978-80-7363-666-1, mobi: 978-80-7363-667-8, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 17.12.2014.

Dvojčata Buzze Bissingera se narodila jen tři minuty po sobě - ale dělí je obrovská propast. Starší Gerry vystudoval Pensylvánskou univerzitu a připravuje se na dráhu učitele. Jeho bratr Zach chodil jen do speciálních škol. Nikdy nebude řídit auto, nikdy se neožení a nikdy nebude schopen bydlet sám. Zach je savant, trpí závažnými intelektuálními nedostatky, ale na druhou stranu je nadán zcela mimořádnou pamětí, výjimečnou orientací a bezprostřední upřímností, kvůli které je společensky neobratný, ale občas i překvapivě moudrý. Buzz si uvědomuje, že i když byl vždycky starostlivý otec, ve skutečnosti o Zachově vnitřním životě neví skoro nic. A tak se s ním jednou v létě vypraví na cestu, aby navštívili místa, kde během čtyřiadvacetiletého Zachova života pobývali. Zach si libuje ve vzpomínkách a Buzz doufá, že cesta do jejich společné minulosti je sblíží a dá mu proniknout do mysli a srdce jeho syna. Cestou z Filadelfie do Los Angeles oba poznávají to nejlepší a nejhorší z Ameriky i ze sebe navzájem. Buzz postupně objevuje, že Zachův pohled na svět má svou vlastní logiku, která si zaslouží obrovský respekt, a zjišťuje, že charakter je daleko důležitější než intelekt.

O autorovi:
Bissinger III Harry Gerard
Harry Gerard Bissinger III. (* 1954), zvaný Buzz Bissinger, je americký novinář a spisovatel. Pracoval v redakcích několika novin a v roce 1987 získal Pulitzerovu cenu za sérii článků o korupci ve filadelfském soudním systému, které psal pro The Philadelphia Inquirer. Proslavil se knihou Friday Night Lights (Světla páteční noci, 1990) popisující jednu sezonu týmu amerického fotbalu střední školy Permian High School z texaské Odessy. Knižní titul roku 2004 zfilmoval autorův bratranec Peter Berg a do hlavní role obsadil Billyho Boba Thorntona. V dubnu 2012 vydal Bissinger volné pokračování nazvané After Friday Night Lights (Po světlech páteční noci), ve kterém se soustředil na svůj vztah s Jamesem "Boobiem" Milesem, hlavním hrdinou první knihy. Je potřetí ženatý a má tři syny.

Recenze a názory: iLiteratura.cz 27.9.2015 *

Ukázky: ukázka pdf (1006 kB) * ukázka epub (666 kB) * ukázka mobi (240 kB) *

Další tituly autora
Den otce

Tematické zařazení titulu:
E-knihy -> překladová -> krásná literatura -> memoáry

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard