Obalka Slamění psi. O lidech a jiných zvířatech
John Gray
Slamění psi. O lidech a jiných zvířatech

V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Milena Turnerová, váz. s přebalem, 248 stran, 298 Kč, ISBN 80-86569-74-8, řada Aliter, poprvé vyšlo 08.03.2004.

Uznávaný filozof (přes 20 let byl profesorem filozofie na Jesus College v Oxfordu) a autor mnoha knih se v této knize radikálně a nemilosrdně vyrovnává s celou západní kulturou i s jejími kořeny od starého Řecka přes křesťanství až po moderní myšlení. V mnohém s ním můžeme nesouhlasit, avšak problémy, které otevírá, jsou zásadní a neoddiskutovatelné. Je skutečně celé lidstvo chlípná, chamtivá, pomatená a krvelačná sebranka s morálním profilem paviána? Je skutečně jediným vyústěním celého rozvoje lidské civilizace masová sebevražda či redukce populace na přirozených 5-10 % současného stavu? Autor je proslulý jako filozof pesimismu, při psaní této knihy však měl zjevně mimořádně špatnou náladu. Cítíte-li, že s lidstvem je něco v nepořádku, zde najdete všechny argumenty na jednom místě. Jste-li s ním spokojeni, ověřte si, zda nejde jen o nedostatek informací.

O autorovi:
Gray John
John Gray, jenž zásadně odmítá poskytovat jakékoliv biografické podrobnosti o své osobě, vystudoval Jesus-College v Oxfordu, kde byl posléze po 21 let profesorem politiky. Od roku 1998 je profesorem moderního evropského myšlení na London School of Economics, spolupracuje s organizacemi Institute of Humane Studies, Cato Institute, Liberty Fund, Institute of Economic Affairs. Přispívá do týdeníku New Statesman, který ho označuje jako filosofa pesimismu. Slamění psi jsou jeho šestou knihou a záhy po vydání vzbudili značný rozruch. Žije v Oxfordu.

Recenze a názory: MFD DUBEN 04 (10 kB) * Týdeník rozhlas rok 2004 (6 kB) * Aluze revue pro literaturu, filozofii a jiné (16 kB) *

Další tituly autora
Komise pro nesmrtelnost
Komise pro nesmrtelnost. Elektronické vydání

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> filozofie a náboženství

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard