![]() |
![]() ![]() Rádi Vás přivítáme na stánku. Podrobnější informace zde. |
|

![]() Proč se klepou řízky Chemie v kuchyni V tuto chvíli bohužel rozebráno. Brožovaná s klopami, 130 x 200 mm, 200 stran, 13 ilustrací Václava Johanuse, 225 Kč, ISBN 978-80-7363-143-7, EAN 9788073631437, řada Mimo edice, vydání 1, poprvé vyšlo 02.09.2008, 1. dotisk 08.03.2011.
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.
|
KATEGORIE KNIH

Aktuality
Pozvánka na křest knihy Mistr Sun - Umění války.

Knihy v akci


Bestsellery

1. Vladimír Mikeš
Proč se klepou řízky. Druhé vydání
2. Václav Cílek
Přijít za svítání
3. Marta Dzido
Jahodová sezóna
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. Stephen Hawking
Stručné odpovědi na velké otázky


Ocenění

