Obalka Báječný chaos
Eric Abrahamson, David H. Freedman
Báječný chaos
Skrytý půvab nepořádku


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Stanislav Pavlíček, vázaná s přebalem, 312 stran, 350 Kč, ISBN 978-80-7363-194-9, EAN 9788073631949, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 10.11.2008.

Za pomoci pestré škály pravdivých příhod a konkrétních případových studií vyvrací tato kniha obecně přijímanou představu, že pevně daný denní program, řád, pořádek a soustavnost jsou klíčem k úspěchu. Na příkladech z oblasti podnikání, výchovy dětí, vaření, boje proti terorismu, obchodu, a dokonce i na příběhu závratné kariéry Arnolda Schwarzeneggera ukazují autoři, že mírně neuspořádané systémy využívají zdroje efektivněji, dospívají k lepším řešením a dají se hůře rozvrátit než systémy organizované důkladně. Tuto myšlenku kniha aplikuje v měřítku malém (pracovní stoly, garáže), i velkém (vláda, společnost), odkrývá všechny oblasti, kde nepořádek může triumfovat nad pořádkem, a pomáhá čtenáři odhadnout správnou míru nepořádku v jakémkoli systému.

O autorech:
Freedman David H.
David H. Freedman je redaktorem časopisu Inc., kde publikuje sloupky zaměřené na počítačovou techniku. Jeho zatím poslední knihou je publikace s názvem:Corps Business: The 30 Management Principles of the U.S. Marines (Business v armádě: 30 manažérských zásad americké námoční pěchoty, 2000).
Abrahamson Eric
Eric Abrahamson je profesor Business Management na škole Columbia Business. Po absolvování New York University (Ph.D. a M.Ph. Beta Gama Sigma). Kde i krátce vyučoval přešel na fakultu Columbia Business School v roce 1989. Učil také na London Business School ve Velké Británii a byl též hostujícím profesorem na INSEAD ve Francii. Je autorem celé řady odborných článků z teorie řízení a proslavil se zejména jako spoluautor knihy Báječný chaos, která byla přeložena do 23 jazyků.

Recenze a názory: SME SR 18. 05. 2009 (7 kB) * SME SR 4. 6. 2009 (23 kB) *

Ukázky: Obsah,úvod * Nepořádní lidé *

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ostatní
naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard