Obalka Bumerang
Michael Lewis
Bumerang
Cesta kolem nového třetího světa


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Aleš Drobek, vázaná s přebalem, 140 x 210, 240 stran, 298 Kč, ISBN 978-80-7363-418-6, EAN 9788073634186, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 06.11.2012.
Původní název:
Boomerang. Travels in the New Third World

Michael Lewis je výjimečně nadaný vypravěč, který dokáže psát vtipně a napínavě i o tématech jako evropská dluhová krize, Mezinárodní měnový fond nebo Evropská centrální banka. Ve své knize Bumerang vezme na vzrušující cestu kolem světa postiženého ekonomickou krizí i čtenáře, který v životě nenahlédl ani do finanční rubriky svých oblíbených novin. Při tom mu ukáže, jak irské banky potopily svou zemi, jak řecký stát potopil své banky, jak se Islanďané chtěli překvalifikovat z rybářů na finanční kouzelníky a jak nakonec vyhráli zase Němci. V prvním plánu knihy není hluboká analýza prožitého finančního traumatu, ale jen čtivé a jiskřivou formou podané vyprávění o tom, co se stane, když nás tsunami laciných peněz a úvěrů zbaví přirozené opatrnosti a pustí z řetězu chamtivost a pošetilost, která s v menší či větší míře skrývá v každém z nás. Ve druhém plánu se však dozvíme o podstatě krize více než z tisícistránkových akademických prací - autor má s finančními trhy mnoho intimních zkušeností, mimo jiné si ještě v mládí vydělal obchodováním s dluhopisy slušné jmění v legendární firmě Salomon Brothers.

O autorovi:
Lewis Michael
Michael Lewis (* 1960) je americký žurnalista specializující se na finančnictví a autor mnoha knih o vývoji světové ekonomiky i o finančním pozadí sportu, informačních technologií a dalších oborů. Po absolvování Princetonu krátce pracoval v obchodě s uměním, poté však přešel do bankovního sektoru. Z práce pro proslulou, mezitím však již zaniklou walstreetskou firmu Salomon Brothers načerpal inspiraci pro svoji první knihu Liar's Poker (1989, české vydání v přípravě), jejíž masivní úspěch ho přiměl zůstat u psaní. Mezi jeho další práce patří zejména Moneyball (2003), Home Game (2009), Big Short (2010, česky 2013) a Bumerang (2011, česky 2012).

Recenze a názory: trhy.mešec.cz 26. 12. 2012 * studentské práce 15. 9. 2016 *

Ukázky: obálka k tisku (54 kB) * Nejdelší short (200 kB) * obsah (59 kB) *

Další tituly autora
Jako blesk
Big Short
Lhářův poker
Jako blesk. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Dopady krize v euroatlantickém prostoru
Krach
Mžik

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie
naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard