Obalka Lhářův poker
Michael Lewis
Lhářův poker
Vzestup z trosek na Wall Street


V tuto chvíli bohužel rozebráno.

Překlad Petr Holčák, vázaná s přebalem, 140 x 210, 312 stran, 350 Kč, ISBN 978-80-7363-591-6, EAN 9788073635916, řada Zlom, vydání 1, poprvé vyšlo 18.03.2014.
Původní název:
Liar's Poker: Rising through the Wreckage on Wall Street

Ve své prvotině Lhářův poker popisuje Michael Lewis, nadaný a vtipný vypravěč a posléze autor mnoha bestsellerů, svůj vstup do světa velkých financí, tedy léta 1985-1988, kdy pracoval na obchodním parketu Salomon Brothers v New Yorku a Londýně. Kniha však má podstatně širší záběr a shrnuje zásadní informace o životě hlavních firem na Wall Street v průběhu celých osmdesátých let, které Lewis důkladně prostudoval. Pro finanční trhy jde o mimořádně zajímavé období, protože po dekádách nudných obchodů s obyčejnými akciemi a dluhopisy se začaly jako houby po dešti rozmáhat tak vzrušující nástroje a praktiky, jako jsou hypoteční a rizikové dluhopisy, pákové odkupy poháněné rizikovým kapitálem a další děsivé finanční produkty. Ty se pak - po dlouhém dozrávání, kdy se navzájem křížily a kombinovaly - staly páteří současné finanční krize, jejíž konec je zatím v nedohlednu. Nahlédněte do doby, kdy vznikal svět financí v podobě, jak ho známe dnes, a pobavte se bizarními příběhy lidí, kteří jsou jeho spolupachateli.

O autorovi:
Lewis Michael
Michael Lewis (* 1960) je americký žurnalista specializující se na finančnictví a autor mnoha knih o vývoji světové ekonomiky i o finančním pozadí sportu, informačních technologií a dalších oborů. Po absolvování Princetonu krátce pracoval v obchodě s uměním, poté však přešel do bankovního sektoru. Z práce pro proslulou, mezitím však již zaniklou walstreetskou firmu Salomon Brothers načerpal inspiraci pro svoji první knihu Liar's Poker (1989, české vydání v přípravě), jejíž masivní úspěch ho přiměl zůstat u psaní. Mezi jeho další práce patří zejména Moneyball (2003), Home Game (2009), Big Short (2010, česky 2013) a Bumerang (2011, česky 2012).

Ukázky: Lhářův poker (478 kB) * předmluva (451 kB) * obálka k tisku (143 kB) *

Další tituly autora
Jako blesk
Bumerang
Big Short
Jako blesk. Elektronické vydání

Mohlo by vás zajímat:
Bod zlomu, 3. vydání
Ekonomické bajky pro studované i laiky
Mimo řadu
Mžik
Spojené státy v úpadku?

Tematické zařazení titulu:
Knihy -> překladová -> naučná -> ekonomie
naučná -> společenské vědy ostatní
naučná -> psychologie a sociologie

Copyright © 2020 Dokořán s.r.o., realizace Sandstudios a RS *
FACEBOOK


Aktuality

RecenzI na knihu Cvičebice si můžete přečíst v A2 6/2024 více

Knihy v akci

více

Bazarové knihy

více

Bestsellery

Nejprodávanější knihy za poslední měsíc

1. Václav Cílek
Věci, které září
2. Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:
Ruka noci podaná
3. Václav Cílek
Přijít za svítání
4. Stephen Hawking
Stručná historie času. Třetí vydání
5. John Glubb
Osudy říší - Jak zajistit naše přežití
více

Ocenění

více

Spolupracujeme

Sciencemag.cz

Platební brána ComGate
Visa
Mastercard